Skip to main content

Vlinders en libellen

Kleine vuurvlinder

foto vlinderwerkgroep: kleine vuurvlinder

Onze werkgroep onderzoekt welke dagvlinders, nachtvlinders en libellen er in de Hoeksche Waard voorkomen en op welke plekken ze zitten. Daarvoor gaan we alleen of gezamenlijk het veld in om in diverse terreinen te inventariseren. Om inzicht te krijgen in de nachtvlinderstand houden we elk jaar een aantal nachtvangsten op verschillende locaties. En natuurlijk kijken we naar de vlinders en libellen in onze eigen leefomgeving. Alle waarnemingen worden gebruikt voor het jaarverslag dat de ontwikkelingen in de vlinder-en libellenstand in de Hoeksche Waard over meerdere jaren volgt. De jaarverslagen zijn voor iedereen beschikbaar. Het meest recente jaarverslag is te vinden op de website. Hier aanklikken. link nog activeren!

foto vlinderwerkgroep: rood weeskind 

Op gezamenlijke excursies naar natuurgebieden buiten de Hoeksche Waard vergroten we onze soortenkennis. Digitale fotografie is daarbij inmiddels een veel gebruikt hulpmiddel geworden. Tijdens de excursies leren we op een gezellige manier van elkaar, ook voor beginnende vlinder- en libellenliefhebbers is dit een ideale manier om zich de benodigde kennis eigen te maken. Nieuwe leden van de werkgroep zijn welkom!

Heeft u belangstelling? Ga dan mee op onze jaarlijkse publieksexcurie of doe mee met de nachtvangst op de Nationale Nachtvlindernacht.

Waarnemingen melden of raadplegen: waarneming.nl

Heeft u vragen ? Neem dan contact op met de coördinator: Ton Schilperoord

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01