Skip to main content

Werkgroep Excursies

Ga met ons mee

Gids zijn is een leuke, afwisselende en dankbare bezigheid. Het geeft heel veel voldoening als mensen enthousiast reageren.

Ze zeggen vaak:  “je hebt ons dingen laten zien die helemaal nieuw voor ons zijn” of: “wat is de Hoeksche Waard toch mooi, zo heb ik het nog nooit bekeken”.

De werkgroep excursies bestaat uit een groep enthousiaste gidsen die ex-cursies organiseren en uitvoeren om het publiek kennis te laten maken met alle aspecten van onze mooie Hoeksche Waard. Eerst waren dat alleen gidsen die een natuurgidsen-cursus gevolgd hadden. Deze cursus werd georganiseerd door ervaren mensen van onze vereniging Hoekschewaards Landschap. Deze natuurgidsen organiseerden excursies in natuurgebieden met onderwerpen als vogels, planten, paddenstoelen enz. 

Nadat de Hoeksche Waard werd aangewezen als Nationaal Landschap is er een nieuwe gidsencursus ontwikkeld waar naast natuur, ook aandacht besteed wordt aan cultuurhistorie en de agrarische sector. Doelstelling van deze cursus is: het verhaal vertellen over, en het onder de aandacht brengen van, de kwaliteiten van het Nationaal Landschap Hoeksche Waard.

Het excursieprogramma bestaat nu uit excursies over natuur-, cultuurhistorische- en agrarische onderwerpen.

Lijkt het je wat?

Houd dan de site van HWL in de gaten voor een volgende gidsencursus. Je steekt er zelf heel veel van op en er is niets leuker dan anderen daarin te laten delen.

Nieuwsgierig geworden? Mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01