Skip to main content

Terugblik demodag HW Zoemt maaiconferentie

Op 20 juni 2024 vond het vervolg plaats van de maaiconferentie van HW Zoemt. De verschillende beherende organisaties uit de Hoeksche Waard kwamen bijeen om op een interactieve manier het maaibeheer in de praktijk te bespreken, waarbij de ecologische vormen hiervan centraal stonden. Na presentaties over het maaibeheer van Natuurmonumenten en Waterschap Hollandse Delta, waar we te gast waren op het Steunpunt Hoekseweg, volgde na een korte pauze een discussie over waar de organisaties tegenaan lopen bij de uitvoering van maaionderhoud. 

Daarnaast werd het door Gert Huijzers gemaakte rapport over de bloemkeuze van de zandhommel overhandigd aan Heemraad Hennie Wiersma-Den Dulk en Astrid Withagen van Natuurmonumenten.  

Na de middagpauze volgde het buitengedeelte bij het Simonsdijkje in Puttershoek, een prachtige brede dijk met een bloemrijke vegetatie. Hier hebben de verschillende organisaties hun maaimaterieel aan het werk kunnen laten zien aan de anderen. Wij kijken terug op een bijzonder vruchtbare bijeenkomst waarbij de contacten tussen de organisaties weer eens zijn aangehaald en verder versterkt zijn! 

Chiel Visser (terreinbeheerder HWL) 

Demonstratie maaibeheer © Gert Huijzers
Demonstratie maaibeheer © Gert Huijzers
Bloemkeuze van de zandhommel © Gert Huijzers
Bijeenkomst HW Zoemt maaiconferentie © Gert Huijzers
Demonstratie maaibeheer © Gert Huijzers

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01