Skip to main content

Vrijwilligers in het zonnetje: terugblik HWL vrijwilligersdag 2024.

We blikken terug op een geslaagde HWL vrijwilligersdag van afgelopen 8 juni 2024. Om de inzet van onze vrijwilligers te belonen, organiseren wij jaarlijks een speciale dag om hen in het zonnetje te zetten. Dit jaar was het een groot feest met o.a. live muziek van de band Pekel, die belangeloos optrad en het publiek aanzette om mee te zingen en te dansen! 🎶
🐝🥘🎨Naast de muziek werden er verschillende workshops gevolgd. Vrijwilligers maakten ravioli, vogelhuisjes en windobjecten werden in samenwerking met Hoeksch Hout gemaakt, en een groot insectenhotel werd onder begeleiding van terreinbeheer gevuld. Met kunstenaar Hanneke Piederiet werd er in de tuin gerubd met natuurlijke materialen. Ook fietsenreparatie stond op het programma.
🍴Het bestuur en de medewerkers hadden een heerlijk buffet bereid waar we van hebben gesmuld. Ook de zelfgemaakte ravioli was geslaagd!
💚Dank aan alle aanwezige vrijwilligers en iedereen die de handen uit de mouwen heeft gestoken om deze dag tot een groot succes te maken. We kijken nu al uit naar de volgende vrijwilligersdag, met hopelijk weer onze vertrouwde, maar ook nieuwe gezichten!
De video spreekt meer dan 1000 woorden, geniet nog even na!
Hieronder bekijk je de foto's van deze dag en lees je het verslag van Janus Verkerk, vrijwilliger van ons.
👋Heb je interesse om vrijwilliger te worden bij Hoekschewaards Landschap? Kijk dan op onze website onder het kopje 'Vrijwilliger worden' of 'Werkgroepen' om te zien wat wij allemaal doen en meld je meteen aan. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via de desbetreffende coördinator.

Alvast voor in de agenda: de volgende vrijwilligersdag vind plaats op 24 mei 2025!

HWL vrijwilligersdag in beeld:

Opening

Workshop Ravioli maken

Workshop Insectenhotel maken

Workshop i.s.m. Hoeksch Hout

Workshop Rubbing

Workshop fietsreparatie

Live muziek door Pekel!

Aan tafel!

Verslag door vrijwilliger Janus Verkerk (vogelwerkgroep en knotvogel)

8 juni stond voor de deur, zo ook de vrijwilligersdag. De vrijwilligersdag van Hoekschewaards Landschap, een dag waar ik altijd met veel genoegen naar uitkijk. En dé dag om mensen te ontmoeten die, naast diegene die je kent, op andere manieren, dan in jouw werkgroepen, bij het HWL actief zijn. Daar zitten natuurlijk heel veel oud gedienden bij. Knotters, vaak al jaren actief, mensen van terreinbeheer, mensen van jeugd educatie, nog zo'n belangrijke poot van het HWL. Maar ook iemand die de Waardzegger rondbrengt, net zo belangrijk want al dat werk moet ook gedaan worden. Of van één van de andere actieve werkgroepen. De werkcultuur zit nu eenmaal in het dna van onze vereniging. Handen uit de mouwen is vanaf de oprichting het devies.

Voor iedereen was er gelegenheid om deel te nemen aan een van de te kiezen workshops. Rubbing: waarbij je met gras, bloemen, aarde, of iets dergelijks een boom op papier overneemt. HWL insectenhotel bouwen tegen de zijkant van het NLC. Bij Hoeksch Hout kon je terecht voor een windelement of iets voor de vogels of vleermuizen, waarop een mooi gebrandmerkte bedrijfsnaam zijn plaats kreeg. Of je koos voor de reparatie en onderhoud van fietsen. Spierballen trainen door het maken van ravioli. Kneden, kneden en kneden. Iedereen vond wel een bezigheid naar zijn zin. Nuttig, leerzaam, gezellig en goed georganiseerd.

Het werd een ouderwets gezellig samenzijn. Niet in het minst door de persoonlijke inbreng van voorzitter en multi talent Theo die voor de gelegenheid zijn band Pekel had opgetrommeld en dat zorgde voor extra sfeer en gezelligheid. Ze speelden veel nummers van hun laatste cd " Delta". Heerlijke sfeer verhogende muziek.

Het met elkaar nuttigen van de maaltijd mag dit jaar wel als één van de hoogtepunten worden beschouwd. Er stond een hotelwaardig buffet om de vingers bij af te likken. Alles gemaakt door de bestuursleden, Benedikte Mes (beheerder NLC), Martine Sagius (secretaris) en Merel Nelemans (medewerker communicatie). Ongelofelijk!

Het werd een heerlijke bijeenkomst hetgeen je weer eens deed beseffen waarom het zo leuk is lid te mogen zijn van zo'n vereniging.

Hulde en lof voor al diegenen die deze dag mogelijk maakten. Het was klasse.

Dit is de website van de vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01