Het feest is begonnen!

© Heijblom Fotografie

Afgelopen zaterdag opende waarnemend burgermeester Aptroot het
feestjaar door het lint door te knippen van één van de vele objecten van
wilgentakken die in het kader van het ‘Takkenfeest’ zijn of worden
gemaakt. Aptroot bedankte de vrijwilligers van HWL voor een halve
eeuw inzet voor de natuur. De Hoeksche Waard is prachtig mede dankzij
het werk van HWL.

Het feest voor leden van de vereniging ging verder in het Nationaal Landschapscentrum in Numansdorp waar de aanwezigen getrakteerd werden op de eerste beelden van de documentaire ‘Hoeksche Waarde’ van filmmakers Eelco Romeijn en André de Geus. Zij geven in een serie korte docu’s een intieme kijk op het samenspel van mens en natuur in de Hoeksche Waard.

Daarna werden de 17 iconische soorten geïntroduceerd die de Hoekschewaardse natuur zo uniek maken. Deze lijst is tot stand gekomen in samenwerking met Waterschap Hollandse Delta, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Gemeente Hoeksche Waard.

© Heijblom Fotografie
© Aad Bruijnzeel

Vervolgens was het de burgemeester die samen met Flip Scherbeijn, één van de leden van het eerste uur, het metersbrede doek met het ‘Lonkend perspectief' voor de toekomst onthulde. Met ondernemers, kunstenaars, natuurliefhebbers, ontwerpers en politici aan tafel zijn de eerste schetsen gemaakt van een mogelijk toekomstbeeld. Schetsen die bedoeld zijn als ‘inspiratiestuk’ bij verschillende brainstormsessies in het komende jaar.
Voordat de bijna 150 gasten aan het feestdiner konden beginnen, ging presentatrice Sanne Waldekker in gesprek met acht leden van het eerste uur om de verhalen van vroeger op te halen.

© Aad Bruijnzeel
© Aad Bruijnzeel
© Aad Bruijnzeel

Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01