Skip to main content

Beleef de natuur tijdens het Gi-ga-groen! Festival

Kinderboekwinkel Mijn Eiland in Strijen sluit de Kinderboekenweek dit jaar af met een leerzaam eendagsfestival: het Gi-ga-groen! Festival. Het thema van de Kinderboekenweek is Gi-ga-groen! en tijdens die (anderhalve!) week staan kinderboeken over dieren en de natuur in de spotlight.

Je kunt bijzondere dierenweetjes leren uit informatieve boeken of te weten komen hoe je de natuur kunt beschermen, je kunt je onderdompelen in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of je verwonderen over prachtige illustraties in prentenboeken.

Om de Kinderboekenweek feestelijk af te sluiten, is er op zaterdag 15 oktober tussen 10.00 en 16.00 uur van alles te zien, horen en beleven over de natuur rondom kinderboekwinkel Mijn Eiland aan de Kerkstraat 59 te Strijen.

 Zo kan je speuren naar vogels met de vogelgidsen van Hoekschewaards Landschap (HWL) of op expeditie tijdens een mini-Bos Beleving. En ben jij ook zo benieuwd wat er zich allemaal onder de grond afspeelt?
‘Mevrouw Mol’ weet hoe het zit. En wat dacht je van de klei hier in de Hoeksche Waard, weet je dat je daar kopjes van kunt maken? Of van gras uit de bermen papier? Je kunt ook je creativiteit ruim baan geven en onder begeleiding van Groei & Bloei aan de slag met een pompoen en tekenen met illustrator Maaike Kalkhoven.

Ook diverse andere boekenwinkels en scholen organiseren activiteiten in het kader van het Gi-ga-groen festival.

 Ga je mee de natuur in?

Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01