Skip to main content

zondag 11 september: Molen- en natuurwandeling in Puttershoek

 

De molenaar van Korenmolen “De Lelie” in Puttershoek (Stichting Molens Hoeksche Waard) en gidsen van Hoekschewaards Landschap (HWL)  organiseren op zondag 11 september, in het kader van Open Monumentendag een culturele molen- en natuurwandeling door het natuurgebied “de Argusvlinder” en langs de Boezemkade in Puttershoek. Tijdens de wandeling, die langs voormalige molenlocaties en korenmolen “De Lelie”
gaat, vertelt de molenaar hoe de polders werden bedijkt, hoe de waterhuishouding door molens werd geregeld en welke resten hiervan nog te zien zijn. De gidsen van Hoekschewaards Landschap gaan in op het unieke karakter van het natuurgebied “de Argusvlinder” alsmede de nog zichtbare resten van de RTM.

De wandeling begint om 14:00 en duurt tot 16:00. De molenaar en de gidsen gaan ook in op de 601 jaar geleden plaatsgevonden Sint Elisabethsvloed. Uiteraard vertelt de molenaar het een
en ander over zijn molen “De Lelie”, alsmede de nieuwste (stoom)ontwikkelingen.

Zin om mee te wandelen? Meld je dan aan vóór zaterdag 10 september met opgaaf van naam, telefoonnummer en aantal personen bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Indien nodig neem de regels van het RIVM in acht tijdens de excursie.
Aan de excursie zijn geen kosten verbonden en het vertrekadres is Molendijk 2, 3297  LC Puttershoek.
Tot zondag 11 september!

Foto 1: Molen de Lelie in Puttershoek (archieffoto) 

Foto 2: Henk de Koning, zicht op de Boezemvliet, Puttershoek

 

Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01