Skip to main content

Landelijke Opschoondag, 50 stuks zwerfafval voor 50e verjaardag van HWL

Op zaterdag 18 maart wordt er in het hele land zwerfafval geraapt. Dat gebeurd op de jaarlijkse landelijke “Opschoondag” en is inmiddels een traditie.
Ook dit jaar doen er weer mensen mee van vereniging Hoekschewaards Landschap (HWL). Buiten onze eigen vrijwilligers die aan het werk gaan, zijn bijvoorbeeld basisscholen benaderd om ook afval te rapen rondom hun school of andere plek.

Help jij ons mee om zoveel mogelijk cadeautjes te krijgen? En er een echt opschoonfeest van te maken?

Maar omdat we als HWL dit jaar ons 50ste verjaardag vieren, zouden wij het heel leuk vinden als we van de inwoners van ons mooie eiland, een heel speciaal cadeau krijgen. We zouden het geweldig vinden als jij/jullie die dag in ieder geval 50 stuks afval oprapen. Twee keer 50 of 10 keer 50 mag natuurlijk ook ;-)
Dat mag natuurlijk overal in de Hoeksche Waard. Ben je met een groep en wil je graag weten waar je het beste kunt opruimen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Hoe meer er geruimd wordt des te schoner het wordt. Wil jij van het verzamelde afval een foto maken? Deze kun je op Facebook plaatsen of sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Wij gaan daar dan een collage van maken die we (natuurlijk) weer uitgebreid delen. Alvast bedankt!!
 
Wanneer: zaterdag 18 maart 2023 (maar eerder of later mag ook)
Hoe: Lege zakken zijn te krijgen bij NBC Klein Profijt en de RAD Hoeksche Waard (waar je ook andere spullen kunt lenen). Ben je klaar en heb je behoorlijk veel afval? Je kunt het naar NBC Klein Profijt brengen of laten ophalen (ook via de RAD)
Adres: NBC Klein Profijt – Zalmpad 11 – Oud Beijerland, openingstijden dinsdag t-m vrijdag van 10-17 uur. Zaterdag en zondag van 12-17 uur.

PS: Opruimen levert méér op dan alleen een prettig schone buurt. Het is ook een leuke manier om even bij te kletsen andere HWL-ers. Met kleine dingen kun je al een groot verschil maken. Word jij ook Supporter van Schoon?

Klik hier voor de video van afgelopen jaar.

Klik hier voor Facebookpagina van HW Schoon

 

 Dit is de website van de vereniging Hoeksewaards Landschap (HWL).

Wij zijn de vereniging voor natuurbehoud en milieu in de Hoeksche Waard.

BTWnr. NL806389345B01